Go to content Go to navigation

Hlubočepský masopust 2014

Hlubočepský masopust 2014 grafika

IV. hlubočepský masopust vyšel na krásnou slunečnou sobotu 1. března 2014.

První fotky

Pozvánka

Milé maškary, strašidla a příšery, co šmejdí, již čtvrtý hlubočepský masopust bude 1. března 2014. Sejdeme se na hlubočepském nádraží před půl druhou. Přespolní maškary mohou využít motorák, který vyjíždí ze Smíchovského nádraží ve směru Beroun přes Rudnou ve 13:31 hodin. V Hlubočepích je přivítají maškary místní a společně v jednom pestrém průvodu se za zvuku bubnů a rozverných písní společně vydají obveselit hlubočepské sousedy, kteří něco dobrého k snědku i k pití připraví. Pro zájemce budou také připraveny podrobné informace týkající se nejisté budoucnosti Hlubočep a Prokopeského údolí, které je ohroženo předimenzovanými a neekologickými projekty developera JRD.

I tentokrát bude pro průvod masek od 16.00 hodin připravena Besední restaurace ve Slivenecké ulici č. 7, kde začne defilé dětských masek a volba královny/krále masopustu. Vstupné přiměřené! Bude se tancovat, hodovat a pít nejprve při kapele Vrtule 1, večer pak nastoupí Soul Collection s latinskoamerickými rytmy, které nikoho nenechají v klidu. Okolo 22:00 přijdou na řadu výborní DJ Wootep se “Swing or Die” a DJ Aztek.

Na zahradě restaurace bude oheň a jídlo, v sále se nebude kouřit zhruba do 20.30 hodin – počkáme, až odejdou děti. Na sále proběhne tombola pro děti i dospělé. V salonku bude připraven fotografický ateliér Photon, který maškarády a jejich kamarády zvěční.

Masky nutné do průvodu i na vnitřní rej. Pro zájemce však bude jako vždy otevřena proslulá Radčina šatna, z jejíchž útrob jak z módního budoiru vyměněni vyběhnete.

Masopust je slavnost sousedská, pospolitá, ba přátelská. Přijďte tedy za kamarády, vezměte s sebou kamarády a ti ať s sebou vezmou zas své kamarády!

Těšíme se!

Masopustní vejbor ve složení

Marie, Radka, Ivan, Honza, Markéta, Mongol, Klára, Honza, Martin, Karina, Julie, Maťo, Olina, Jakub, Jůlie, Zůza

Videa z roku 2013

Reportáž od Dr. Františka Dedka

http://prokopovo.cz/akce.html

http://www.podutesy.cz/masopust

Předloňské fotografie zhlédněte na

Trasa průvodu Trasa masopustního průvodu v Hlubočepích

→ Tady se podívejte, jak to vypadalo předminulý rok! ←


→ Tady se podívejte, jak to vypadalo předpředminulý rok! ←

Tisková zpráva

Hlubočepský masopust upozorňuje na necitlivé zásahy developerů v Prokopském údolí

(Tisková zpráva)
Praha, 24 .února 2014

Oblíbený masopust v pražských Hlubočepích, který se letos uskuteční v sobotu 1.března, bude mít tentokrát i další rozměr.

Organizátoři chtějí upozornit na necitlivé developerské plány, které i přes intenzivní odpor občanů ohrožují Hlubočepy a přilehlé Prokopské údolí. „Není jisté, zda se od příštího roku nebude masopustní veselí konat ve značně pozměněné krajině. Rej masek, tak jak jej známe, zažijí Hlubočepy možná naposledy,“ říká Marie Černá, členka masopustního výboru.

Během průvodu masek budou mít návštěvníci možnost seznámit se s projekty developera JRD, který v Prokopském údolí již započal stavbu osmi luxusních vil a plánuje stavět další dva bytové komplexy (předimenzované bytové domy Trilobit a na místě dětského hřiště plánovaný projekt Semmering). Projekt Semmering má stát dokonce přímo v ochranném pásmu přírodní rezervace, i když v těchto místech platí stavební uzávěra. Prokopské údolí patří k jedné z nejoblíbenějších re kreačních lokalit v Praze. K aktivní relaxaci jej využívají obyvatelé nejen Prahy 5, ale celé metropole.

„Radnice páté městské části, která o projektech rozhoduje, však připomínky občanů i odborných orgánů ochrany přírody dlouhodobě ignoruje,“ podotýká Jan Kremer. Petici, která proti předimenzované výstavbě v Prokopském údolí protestuje, podepsalo během krátké doby více než 1800 lidí.

Začátek masopustu je ve 13.30 hodin na nádraží Hlubočepy. Přespolní se mohou i letos na místo dostat speciálně vypraveným motorovým vlakem, který vyjíždí ze Smíchovského nádraží ve směru Beroun ve 13.31 hodin.

Pestrý průvod maškar se pak z nádraží vydá obveselit hlubočepské sousedy, kteří pro masopustní návštěvníky jako každý rok připravují pohoštění. Na letošním již čtvrtém ročníku nebudou chybět obvyklé masky: dvojice medvědář s medvědem, smrtka, rychtář či klibna.

Kolem 16:00 masopustní průvod dorazí do společenského sálu místní Besední restaurace (Slivenecká 7), kde proběhne dětská veselice, tombola a taneční rej za doprovodu Vrtule 1 a Soul Collection. V pozdějších hodinách zahraje DJ Wootep “Swing or Die” a DJ Aztek. V salonku bude k dispozici fotografický ateliér Photon.

Více informací na www.prokopovo.cz, prokopovo.cz/mas14.html, podutesy.cz/masopust

Kontakty:

Radka Špičáková: radkaspic@yahoo.com

Marie Černá: 608641041

Ivan Havel: 608703360

Hlubočepský masopust 2014 - plakát